Gensuite RI&E

Je bent op zoek naar een manier om uw RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) snel en probleemloos vorm te geven. 

Ik kan u daarbij helpen:

– door een interactieve tool te gebruiken waarbij medewerkers betrokken worden;

– door u door het hele proces heen te begeleiden, ook bij de uitwerking van het plan van aanpak;

– door de belangrijkste risico’s en gevaren te bepalen die die tot de kern van het veiligheidsbeleid te maken. 

 

 

Resultaat: een RI&E die onderdeel is van de totale bedrijfsvoering en die altijd up to date is!

Zo werkt Gensuite RI&E

De RI&E wordt opgesteld binnen het Gensuite RI&E Platform. Deze bestaat uit Inspection tool met daarin de checklijsten om te bepalen welke Arbo onderdelen voor uw bedrijfsvoering het meest relevant zijn. Bij het inrichten van uw digitale omgeving op dit platform wijst de onderliggende wettelijke informatie mede de weg. U kunt via linkjes direct zien waar in de wetgeving wordt bepaald dat iets al dan niet verplicht is. Sigificante gevaren en risico’s worden door middel van een risicobeoordeling opgenomen in de Risico Registratie tool die rechtstreeks is gelinkt aan de RI&E maar ook afzonderlijk benaderbaar is.

Gensuite is onderdeel van Gensuite Benchmark, een uitgebreid platform voor applicaties op het gebied van EHS (veiligheid) en ESG (duurzaamheid) compliance vraagstukken, zie https://benchmarkgensuite.com

De RI&E wordt opgesteld in deze tool met daarin vooraf een aantal basis vragen om de juiste modules te bepalen, gevolgd door vragenlijsten die u eenvoudig kunt (laten) invullen aangevuld met wettelijke informatie/verwijzingen.

Waar risico’s of gevaren significant zijn kunt u deze opnemen in de Risico Registratie tool (Risk Registry) voor nadere evaluatie.

Risico inventarisatie

Evaluatie van de gegevens om de ernst van het risico te bepalen en of een Correctieve/Preventieve actie noodzakelijk is.

Risicobeoordeling

In Action Tracking worden alle opvolgacties gemanaged. U kunt verantwoordelijken en deadlines vaststellen en de mate van urgentie (wettelijk of niet) bepalen. U kunt hier ook iedere andere actie rechtstreeks in onderbrengen. Deze tool is multifunctioneel en ook direct te benaderen.

Plan van Aanpak & opvolging

Meld je aan voor de demonstratie

Meer weten over het RI&E platform? Op verzoek is online een demonstratie mogelijk waarin de werking van het platform en de RI&E nader wordt uitgelegd en gedemonstreerd. Dit kost u niets.

  • Wanneer: op verzoek
  • Door:  Joop Salomons
  • Locatie: Online

Bekijk al onze diensten

Veiligheid

Medewerkers veilig en gezond aan het werk.

Lees meer >

 

 

Duurzaamheid

Vooroplopen in een continu veranderende wereld.

Lees meer >

 

Digitalisering

Slim en effectief data inzetten.

Lees meer >