Nieuw: RI&E Ready Platform

Veel bedrijven worstelen met een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) en laten dit uitvoeren door een adviseur. Dat levert over het algemeen een lijvig rapport op aangevuld met een Plan van Aanpak. Maar dan begint het pas en moeten de acties uit het Plan van Aanpak worden uitgevoerd. En daar zit het knelpunt….. 

Niet zelden belandt dit rapport, hoe goed en belangrijk ook, onder in een la of onder de stapel ‘things to do’. Om er na een paar jaar achter te komen dat de RI&E alweer is verouderd en opnieuw moet worden uitgevoerd… 

Herkenbaar? Hoe is dit probleem op te lossen? Hoe krijgt uw bedrijf meer waarde door de RI&E uit te voeren? 

De visie van Safe & Sustainable is als volgt: 

  1. Door geen dikke rapporten te schrijven
  2. Door hulpmiddelen die de RI&E te koppelen aan opvolging en algemene bedrijfsvoering.
  3. Door inzichtelijk te maken wat de belangrijkste risico’s/gevaren zijn en daarop te focussen.

Resultaat: een RI&E die onderdeel is van de totale bedrijfsvoering, focust op de juiste risico’s en altijd up to date is!

Zo werkt het RI&E Ready Platform

Het nieuwe RI&E Ready Platform bestaat uit het uitvoeren van een RI&E (al dan niet zelfstandig) gekoppeld aan een actieplan dat volledig digitaal is, aangevuld met Risico registratie om te bepalen waar zich nu uw voornaamste risico’s bevinden (en waar u dus op zou moeten focussen). Met deze tool bent u altijd up to date met uw RI&E en vormt deze de basis van uw Arbo (management) systeem.

De RI&E wordt opgesteld in deze tool met daarin vooraf een aantal basis vragen om de juiste modules te bepalen, gevolgd door vragenlijsten die u eenvoudig kunt (laten) invullen aangevuld met wettelijke informatie/verwijzingen.

Waar risico’s of gevaren significant zijn kunt u deze opnemen in de Risico Registratie tool (Risk Registry) voor nadere evaluatie.

Risico inventarisatie

Evaluatie van de bevinding om de ernst van het risico te bepalen en of een Correctieve/Preventieve actie noodzakelijk is.

Risicobeoordeling

In Action Tracking worden alle opvolgacties gemanaged. U kunt verantwoordelijken en deadlines vaststellen en hoe kritisch deze zijn (wettelijk of niet). U kunt hier ook iedere andere actie rechtstreeks in onderbrengen. Deze tool is multifunctioneel en ook rechtstreeks te benaderen.

Plan van Aanpak & opvolging

Extra optie (indien gewenst): exporteer een actie van Reg Auditor naar Compliance Calendar voor het continue managen van taken.

Periodiek terugkerende taken

De pilot

Voor dit nieuwe platform zoeken we bedrijven die willen meedoen in een pilot van drie maanden. Op 25 september 2020 vindt een presentatie over het RI&E Ready Platform plaats. Tijdens de presentatie worden de mogelijkheden voor deelname aan de pilot toegelicht. Meld u aan via het formulier hieronder en kijk wat het RI&E Ready Platform ook voor u kan betekenen.

Meld je aan voor de presentatie

Meer weten over het RI&E platform? Op 25 september 2020 wordt een presentatie gegeven waarin het platform nader wordt uitgelegd en gedemonstreerd. Neem gratis deel aan de online presentatie door uzelf aan te melden middels het formulier.

  • Wanneer: Vrijdag 25 september 2020
  • Hoe laat: Tijdstip wordt nader bekend gemaakt
  • Spreker: Joop Salomons
  • Locatie: Online

Bekijk al onze diensten

Veiligheid

Tevreden medewerkers veilig en gezond aan het werk hebben en houden op lange termijn.

Lees meer >

 

 

Duurzaamheid

Vooroplopen in een continu veranderende markt die te maken heeft met klimaatverandering.

Lees meer >

 

Digitalisering

Slim en effectief data inzetten om veiligheidsmedewerkers op de vloer te houden.

Lees meer >