DUURZAAMHEID

Bedrijven moeten flink inspanning verrichten om aan wet- en regelgeving te voldoen en te zorgen dat medewerkers tevreden zijn. Maar daar komt nu een grote uitdaging bij. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf vooroploopt bij een veranderende markt die te maken heeft met klimaatverandering, energietransities en toenemende druk op natuurlijke grondstoffen en het gebruik van natuurvreemde stoffen? Wat te doen met de toenemende druk op de markt voor grondstoffen en hoe om te gaan met de afvalproblematiek van producten na gebruik? Dit vereist een andere manier van denken die veel meer lange termijn gefocust is en een klimaat van innovatie creƫert.

Safe & Sustainable helpt hierbij door enerzijds dezelfde gestructureerde werkwijze te hanteren als bij veiligheid en anderszijds een geheel nieuw proces te hanteren voor de (heel) lange termijn (zgn. backcasting). Denk het ondenkbare. Waar zouden we willen zijn, 20 of 30 jaar vanaf nu? Vanaf daar werken we terug naar over 15 jaar, 10 jaar, 5 uur en komend jaar. Daarmee zorgen we dat we buiten de gebaande paden leren denken om te garanderen dat jouw organisatie ook over 10 en 20 jaar nog altijd succesvol is en zich aanpast aan de veranderende wereld en bijbehorende omstandigheden.

Safe & Sustainable gelooft in een nieuwe manier van economie bedrijven. Hiervoor kijken we onder andere naar het gedachtengoed van Kate Raworth, waarbij de grenzen van de groei zichtbaar worden door in te zien dat de wereld geen onuitputtelijke bronnen kent. De beperkingen van de groei moeten worden vertaald naar ons economische proces, waarbij we moeten leren binnen de grenzen van de draagkracht van de aarde te blijven (zie: Donuteconomie: In zeven stappen naar een economie voor de 21e eeuw).

Bekijk onze andere diensten

Veiligheid

Tevreden medewerkers veilig en gezond aan het werk hebben en houden op lange termijn. Lees meer >

Digitalisering

Slim en effectief data inzetten om veiligheidsmedewerkers op de vloer te houden. Lees meer >

Neem contact op

Een vraag, opmerking of wil je graag in contact komen? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.